Variable producten toevoegen (kleur/maat)

Een variabel product toevoegen

Stel je hebt een kledingwinkel of meubelzaak en je wilt per product verschillende keuzes toevoegen. bijvoorbeeld maat 40 / kleur groen of materiaal PVC.

Via deze handleiding stel je variabele producten gemakkelijk zelf in.

U kunt de onderstaande handleiding lezen of bekijk deze videohandleiding.

Stap 1. Stel het producttype in

Om een ​​variabel product toe te voegen, maakt u een nieuw product aan of bewerkt u een bestaand product.

1. Ga naar: WooCommerce>  Producten .
  2. Selecteer de knop Product toevoegen of Bewerk een bestaand product. De productgegevens worden weergegeven.
  3. Selecteer  Variabel product  in de  vervolgkeuzelijst Productgegevens .

Stap 2. Voeg attributen toe om te gebruiken voor variaties

Voeg in het gedeelte Kenmerken kenmerken toe voordat u variaties maakt - gebruik algemene kenmerken die voor de hele site gelden of definieer aangepaste kenmerken die specifiek zijn voor een product.

Globale kenmerken

Om een ​​globaal kenmerk te gebruiken:

1. Creëer globale attributen.
  2. Selecteer er een uit de vervolgkeuzelijst en klik op Toevoegen .
  3. Kies  Alles selecteren  om alle attributen aan het variabele product toe te voegen (indien van toepassing).
  4. Schakel het selectievakje Gebruikt voor variaties in om WooCommerce te vertellen dat het voor uw variaties is.
  5. Klik op Attributen opslaan .

Een globaal kenmerk toevoegen (eigenschappen voor alle producten)

Algemene kenmerkwaarden toevoegen

Aangepaste kenmerken

Om een ​​nieuw kenmerk toe te voegen dat specifiek is voor dit product:

1. Selecteer Aangepast productkenmerk en klik op Toevoegen .
  2. Geef het kenmerk een naam (bijv. Grootte).
  3. Stel waarden in gescheiden door een verticale buis |(bijv.  Small | Medium | Large ).
  4. Schakel het selectievakje Gebruikt voor variaties in .
  5. Klik op Attributen opslaan .

Een aangepast kenmerk toevoegen

Aangepaste kenmerkwaarden toevoegen

Stap 3. Variaties toevoegen

Om een ​​variatie toe te voegen, gaat u naar de sectie Variaties in de metabox Productgegevens .

Handmatig een variatie toevoege

1. Selecteer Variatie toevoegen in het vervolgkeuzemenu en selecteer Go.

2. Selecteer kenmerken voor uw variant. Om aanvullende gegevens te wijzigen, klikt u op het driehoekje om de variatie uit te vouwen.

3. Bewerk alle beschikbare gegevens. Het enige verplichte veld is Normale prijs.

4. Klik op Wijzigingen opslaan .

Alle mogelijke variaties creëren

Selecteer Variaties maken van alle attributen om WooCommerce elke mogelijke combinatie van varianten te laten maken en klik op Go :

Het creëert een nieuwe variatie voor elke mogelijke combinatie van variatieattributen (max. 50 per run). Als u meer mogelijke combinaties heeft, kunt u deze opnieuw uitvoeren.

Als u twee attributen heeft - kleur (met waarden blauw en groen) en grootte (met waarden groot en klein), creëert dit de volgende variaties:

• Groot blauw
  • Groot groen
  • Klein blauw
  • Klein groen