Veilige werkplek  laten maken

 

RDS Omgeving

Bij een RDS omgeving worden alle Windows sessies, bureaubladen, software en data gehost vanaf een centrale server. Vanaf elke locatie en met elk device (thin client en uw eigen PC of laptop) kan verbinding gemaakt worden met uw bureaublad, en omdat deze centraal staat krijgt u altijd dezelfde omgeving.

Wat zijn de voordelen van een RDS omgeving?

1. Lagere Azure consumptie door multisessie

Multisessie zorgt ervoor dat er niet voor elke gebruiker Windows 10 geïnstalleerd hoeft te worden en dat elke gebruiker toch beschikt over een eigen inlog en bureaublad omgeving. In Minder tijd en met meer gemak en minder Azure resources!

Wist je dat Windows Virtual Desktop de enige VDI oplossing is die multisessie Windows 10 ondersteunt?

2. Neemt minder tijd in beslag en het beheer is eenvoudiger

Microsoft zorgt voor het onderhoud en de beveiliging. De implementatie is eenvoudig, binnen enkele minuten heeft een nieuwe gebruiker zijn eigen virtuele desktop.

Heb je al een RDS-omgeving? Microsoft biedt hulpmiddelen om te migreren.

3. Flexibel in capaciteit, minder investeren in hardware

Doordat de werkplekken in de cloud draaien, hoeven de apparaten van gebruikers aan minder eisen te voldoen. Zoals processorkracht en opslagcapaciteit. Omdat er op- en afgeschaald kan worden, kan er rekening worden gehouden met vakanties, weekenden en piekmomenten. Dat scheelt in de verbruikskosten.

4. Geen verschil in Office 365

Met andere VDI-oplossingen is dat niet haalbaar, wel met Windows Virtual Desktop. Office 365 wordt volledig ondersteund.

5. Integratie met Azure Resource Manager (ARM)

Windows Virtual Desktop wordt in de lente-update geïntegreerd met Azure Resource Manager. Deze Azure beheertool zorgt voor meerdere voordelen in beheer en implementatie.

Vraag gratis uw offerte aan